Numeraali

Numeraalin vaiheita: kirjanpitoa kolmen sukupolven naisten ketjussa

Elämä yllättää, ja toisinaan perheen naiset toisensa! Kun aika ja ajatukset kypsyvät, syntyy uusia ideoita, unelmia ja jatkumoa sukupolvien yhteiselle työlle.

Oli vuosi 2003. Kirjanpitäjänä toiminut Anja Laakso päätti ryhtyä yrittäjäksi ja perusti oman tilitoimiston Nokialle.

Vuosia kului ja Anjan tytär Sanna Laakso (silloinen Löfgren) työskenteli aika ajoin äitinsä yrityksessä. Merkittävä askel äidin ja tyttären yhteiselle otettiin vuonna 2015, kun Anja ja Sanna perustivat yhdessä Kirjanpitopalvelu Laakso & Löfgren Oy:n.

Yhteisen yrityksen alkutaivalta värittävät Anjan terveyshaasteet, Sannan opintojen viimeistely, ohjelmistonvaihdosprojekti sekä kiireinen kevätkausi. Sannan sinnikäs puurtaminen jatkui Anjan konsultoidessa taustalla ja osa-aikainen työntekijä apunaan.

Vuosi 2018 oli merkittävä muutosten vuosi. Mainostoimisto Vehreen luova suunnittelija Sami Karjalainen keksi yrityksen nimeksi Numeraalin. Osa-aikainen työntekijä siirtyi muualle kokopäivätyöhön, mutta pelastaja löytyy läheltä: Sannan tytär Sini Löfgren ilmoitti opiskelevansa uuden ammatin, liittyäkseen äidin ja mummin jalanjäljille.

Elina Jutila aloitti harjoittelun Numeraalissa 2022. Samalla Sannasta tuli puolisonsa kanssa Saarijärven Kalmarin kylällä sijaitsevan kantatilan omistaja ja osittain etätyöläinen. Keväällä 2023 Elinan on tarkoitus siirtyä harjoittelijasta Numeraalin työntekijäksi.

Läpi sukupolvien nämä naiset kannattelevat toisiaan ja asiakkaitaan ympäri Suomea taidolla, tarkkuudella ja välittävällä tuella, huumoria unohtamatta. Pääsääntöisesti asiakkaiden kanssa toimitaan sähköisesti, tapaamiset kasvotusten Nokia–Saarijärvi-välillä ja Teams-yhteyksin ovat mahdollisia.

Naiset numeroiden takana

Sanna Laakso

Sanna Laakso on aiemmin tehnyt pitkään töitä immateriaalioikeuksien hallinnoinnin parissa. Ajatus yrittäjyydestä oli ollut pitkään mielessä, mutta äidin yrityksen jatkaminen ei ollut itsestäänselvyys. Kypsyttelyn jälkeen kuitenkin perustettiin yhteinen yritys, jota Sanna nyt luotsaa. Vapaa-aikaan kuuluu kesäisin moottoripyöräily ja mökkeily, talvella käsityöt ja ulkoilu eri muodoissaan.

Sini Löfgren

Sini Löfgren on ravintola- ja hoiva-alan kautta siirtynyt taloushallinnon tehtäviin. Taloushallintoala on osoittautunut monipuoliseksi ja vaihtelevaksi, yksikään päivä ei ole samanlainen kuin edellinen ja omaa osaamistaan saa ja pitää koko ajan kehittää. Vapaa-aika kuluu kuntosalilla, kotiaskareiden ja käsitöiden parissa Nokialla Siuron kylässä.

Elina Jutila on siirtymässä sosiaalialalta opintojen ja harjoittelun kautta taloushallinnon pariin. Vapaa-aika kuluu moottoripyöräillen, mökkeillen ja koiran kanssa ulkoillen.